Smerter mellom skulderblad

Hei,
Jeg har de siste par månedene slitt med en brennende smerte mellom skulderbladene, mest på høyre side og jeg kjenner det mest når jeg er på jobb. Har en jobb som innebærer mye ensidig arbeid så jeg forstår at det må være en sammenheng mellom smertene og jobben, men hva skal jeg gjøre for å bli kvitt disse smertene, før jeg eventuelt må sykemelde meg? Det har også den siste tiden slitt med at jeg føler at jeg ikke får inn nok luft, og av og til når jeg prøver å puste inn dypt så kan det stikke mellom skulderbladene. Dette er veldig ubehagelig. Kan du hjelpe meg?

Hei,
Det du forklarer er ett temmelig vanlig problem. Det som skjer er at etter en lang tids feilbelastning eller overbelastning så oppstår det en ubalanse mellom musklene mellom skulderbladet, selve skulderbladet, overarmen og brystmusklene. I ditt tilfelle er du mest sannsynlig for svak i musklene mellom skulderbladet og for sterk og stram i brystmusklene. Når man er for stram i brystmusklene så drar disse skulderen framover, og for å prøve å holde igjen skuldrene vil musklene mellom skulderbladene jobbe i mot. Når disse musklene blir slitne eller ikke sterk nok til å holde igjen så kramper de seg.

Den brennende smerten du føler kommer av disse krampene. Langvarig krampe fører til at oksygentilførselen til muskelen blir dårlig, og dette utløser smertene.

En langvarig krampetilstand fører også til dårligere bevegelse i ryggraden som etter hvert kan «låse seg». Dette kan føre til dårligere bevegelse av brystkassen som ikke utvider seg slik at du får trekt inn pusten ordentlig. En provosering av disse leddene kan også gi den stikkende følelsen du kjenner av og til.

Det er mye man kan gjøre selv for å forbedre denne situasjonen. Det første er å daglig strekke ut brystmusklene slik at påvirkningen på framsiden blir minimal. Det andre er å styrke opp området mellom skulderbladene. For å få en gjennomgang av problemet ditt så vil jeg anbefale at du tar kontakt, slik at du kan få adekvat behandling og et treningsprogram som er tilpasset ditt besvær nøyaktig.