Migrene og spenningshodepine

Hei,
Jeg er en kvinne på 40 år som har hatt migrene de siste 10 årene. Har ikke vært så veldig plaget av det tidligere da jeg bare har hatt anfall noen ganger i året. For 6 måneder siden skiftet jeg jobb, som innbærer ett mye større ansvar og det kan fort bli lange dager. Etter dette har jeg opplevd å ha mye vondt i hodet og føler at jeg mer eller mindre har kontinuerlig migrene, dog ikke så intenst. Spørsmålet mitt er: Er dette en forverring av min migrene eller kan det være noe annet?

Hei,
Migrene er ett fenomen som kan provoseres fram av forskjellige ting, som for eksempel uregelmessig matinntak, enkelte mattyper(ost, sjokolade og sitrusfrukter), enkelte viner, væromslag og menstruasjon. Noe annet som også kan provosere fram migrenen er trøtthet, stress og dårlig søvn.
Det som er viktig å se på, er om noen av disse faktorene har oppkommet hyppigere i det siste. Det jeg kan se for meg er stressfaktoren i samband med skifte av jobb. Dette kan øke hyppigheten av din migrene.
Disse siste faktorene kan også utløse spenningshodepine. Spenningshodepinen er som regel ikke så intens og mer trykkende. Det kan virke som at du gjennom stressbelastning har fått spenningshodepine og mye av den kontinuerlige hodepinen du har kjent er dette.
Det som er viktig her er å få behandlet spenningshodepinen din, slik at den kontinuerlige hodepinen forsvinner og på den måten tar bort en av de provoserende faktorene for migrenen. Dette gjøres gjennom stresshåndtering samt å senke spenningene i muskulaturen i nakken. Det siste er relativt enkelt, og krever sjelden mer en 3-5 behandlinger. Dette sammen med stresshåndtering bør få deg tilbake til den tilstanden du var i før du skiftet jobb. For å komme tilbake til det konkrete spørsmålet ditt så tror jeg dette kan være begge deler, både en forverring av migrenen din samt en nytilkommet spenningshodepine.

Øyvind Brandsegg

Utdannet ved Scandinavian College Of Manual Medicine i Stockholm Kurs i Akupunktur 2000 Kurs i Dry Needling.