Kontorarbeider med hodepine og smerter i skulder

Jeg er en kvinne på 44 år som jobber mye med data. I løpet av det siste halvåret så har jeg begynt å få en del smerter i skulderen og nedover overarmen. I tillegg så har jeg en fått en hodepine som jeg tror kanskje kan ha en sammenheng med smertene i skulderen, da jeg oftest får vondt i hodet da jeg har mest vondt i skulderen. Har blitt anbefalt av flere om å oppsøke naprapat. Men vet lite om hva dere driver på med. Er dette noe du kan hjelp meg med?

Hei,
Naprapati omfatter å forebygge, utrede og behandle funksjonsforstyrrelser og smertetilstand i muskel og skjellettapparatet. Behandlingen skjer ved å kombinere manipulasjons- og mobiliseringsteknikker med ulike former for muskelbehandling, og følges vanligvis opp med ulike typer av treningsøvelser og ergonomisk rådgivning.

I ditt tilfelle er det helt klart noe vi kan hjelpe deg med.  Slike problem ser man ofte hos yrkesutøvere som blir veldig monotone i sitt arbeid, eller andre som blir utsatt for mye ensidig arbeid, som for eksempel nybakte mødre som bærer barnet med en arm. Hodepine er heller ikke uvanlig i samband med dette. Det er dette man kaller spenningshodepine. Det man først må finne er den utløsende faktoren. I ditt tilfelle er dette mest sannsynlig hvordan du arbeider. Har du god nok støtte for albuene, er pulten i riktig høyde i forhold til stolen, hvordan og hvor mye arbeider du med datamusen osv. Dette er viktig for å få fjernet den statiske belastningen du utsetter kroppen din for. Deretter vil vi behandle de funksjonsforstyrrelsene vi finner, både i muskler og ledd. Hvor lang tid det tar før du blir frisk henger som regel sammen med hvor lenge du har hatt besværet, men mellom 3-5 behandlinger må du nok regne med.
-Tommy-